Guacamole

Aztekowie wiedzieli, co jest dobre!

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado

  • łyżeczka soku z limonki

  • kawałek drobno posiekanej cebulki

  • drobno posiekany ogórek kiszony

  • drobno posiekany plasterek jabłka

  • kilka ciemnych oliwek

Obrane awokado rozgniatamy, dodajemy sok z limonki i drobno pokrojone dodatki. Jeśli guacamole nie zawiera słonych składników, można dodać soli. Dodatki można dobrać wg uznania. Najważniejsze jest kremowe smakowite awokado z ożywiającą limonką. Można dodać ząbek posiekanego czosnku, paprykę, pomidor czy zieloną kolendrę. Można podawać z chipsami kukurydzianymi lub traktować danie jako sałatkę. Nie zdążyłam kupić chipsów i wcale za nimi nie tęskniłam, bo do guacamole nie trzeba nic dodawać, jest pyszne…

Advertisements

One response to this post.

  1. Ale „pyszny” jest Twój blog. Będę wierną czytelniczką, bo wegetarianką już jestem 🙂

    Odpowiedz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: