Ciasto kokosanka

Produkty:

  • 200g wiórków kokosowych

  • 2 i pół szklanki mąki

  • 1/2 szkl. mleczka kokosowego

  • 1/2 szkl. oliwy

  • 1/2 szklanki cukru brązowego lub melasy lub słodu

  • 1 łyżeczka sodki

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1/2 szkl. wody najlepiej mineralnej, a jeśli ciasto za gęste, można więcej

Mieszamy mikserem składniki, zaczynając od oliwy z cukrem z mleczkiem kokosowym, później dodajemy mąkę na zmianę z woda, proszkiem i sodą. na koniec dodajemy wiórki kokosowe i razem dokładnie mieszamy. Przekładamy do brytfanki i pieczemy ok 45 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: