Bałwanek dla dzieci i nie tylko

Składniki:

  • ugotowane, gorące ziemniaki

  • 2 łyżki oliwy, sól

  • granulat sojowy (kilka usmażonych granulek z solą i pieprzem na guziki bałwanka)

  • 2 nasiona jałowca

  • kawałek marchewki

  • kawałek jabłka lub pomidora

  • jedna gałązka koperku

  • barszczyk czerwony

Ugotowane, ale jeszcze gorące ziemniaki tłuczemy na gładką masę z dodatkiem soli i łyżką oliwy. Lepimy bałwanka dekorując go dodatkami – robimy kapelusz, oczy, nos, uśmiech, guziki. Podajemy z czerwonym barszczykiem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: