Bigosik z cieciorką

Składniki:

  • 1/2 kg kiszonej kapusty

  • ok. 10 suszonych grzybków

  • 1 suszona śliwka

  • pół szklanki ugotowanej cieciorki

  • łyżka mąki dla zagęszczenia (opcjonalnie)

  • wywar z grzybów (opcjonalnie)

  • pieprz, majeranek, kminek, sos sojowy do smaku

Sposób przyrządzenia:

Kapustę gotować ok. 1 godziny (może być dłużej) w niedużej ilości wody albo lepiej w wywarze z grzybów razem z suszonymi grzybami i pokrojoną suszoną śliwką. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowaną cieciorkę i doprawiamy. Można podawać z ziemniakami lub dobrym razowym chlebem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: