Kutia

1 szkl. pszenicy, najlepiej orkiszowej

1 szkl. maku

1 szkl. bakalii, jakie lubimy

½ puszki mleka kokosowego

Kilka łyżek melasy, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie potrawy

Sposób wykonania:

Pszenicę namoczyć na noc i później ugotować (orkiszowa gotuje sie ok. 15-30 minut).

Mak zagotować, odcedzić i zmielić w maszynce lub blenderze.

Bakalie na pół godziny namoczyć (duże można też zmielić).

Połączyć ze sobą zmielony mak, ugotowaną pszenicę, namoczone bakalie i w razie potrzeby dosłodzić melasą. Na koniec rozmieszać z mleczkiem kokosowym.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: