Wegańskie latte z mleczkiem kokosowym


Przepis ze strony paneful.wordpress.com

Składniki

1 puszka (400ml) mleka kokosowego (najlepiej organicznego)

1/2 szklanki mleka migdałowego (można zrobić samemu)

30-60 ml espresso (kawa przygotowana w elektrycznym ekspresie do kawy lub w makinetce)

1/4 łyżeczki naturalnego ekstraktu wanilii

cynamon

Sposób przyrządzenia:

Mleko kokosowe i migdałowe wymieszać w średniej wielkości garnku i podgrzać na średnim ogniu albo pod ciśnieniem w ekspresie do kawy. Uważać, żeby nie podgrzać mleka za mocno. Wlać przygotowane wcześniej espresso do filiżanki, dodać podgrzane mleko, wanilię i posypać niewielką ilością cynamonu.

http://paneful.wordpress.com/2010/12/30/vegan-coconut-milk-latte/

http://pl.wikipedia.org/wiki/Makinetka

http://badzweganinem.blox.pl/2010/01/Weganska-dieta-8211-mleczko-migdalowe.html

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: