Gulasz pomidorowy z seitanem i fasolką

Produkty:

  • paczka fasolki szparagowej mrożonej (jeśli jest świeża, to jeszcze lepiej)

  • puszka pomidorów bez skórki lub koncentrat

  • seitan, czyli gluten pszenny, który robi się w ten sposób, że do seitanu w proszku dolewa tyle wody z solą i przyprawami, żeby się skleił w luźną masę ( jak do kopytek), następnie gotuje w wodzie, urywając z całości małe kawałki. Po wypłynięciu należy odcedzić i smażyć te kawałki na oliwie.

Na osobnej patelni podsmażyć cebulkę i fasolkę szparagową, po chwili dodać usmażony i odsączony seitan, a na koniec pomidory lub koncentrat pomidorowy. Doprawić czosnkiem, bazylią i oregano.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: