Ciasto kokosowe

Produkty:

  • 2 szklanki mąki

  • szklanka cukru pudru

  • pół szklanki oliwy z oliwek lub innego oleju

  • ok.3/4 szklanki mleka kokosowego z wodą (lub sojowego, owsianego czy migdałowego) w proporcji pół na pół

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia lub winnego kamienia

  • 100g wiórków kokosowych.

Sposób wykonania:

Całość zmiksować zaczynając od oliwy z cukrem pudrem, potem dodać mąkę na przemian z mlekiem kokosowym (sojowym czy migdałowym etc.), tak, aby masa uzyskała konsystencję kremu. Jeśli masa będzie za rzadka, dosypać trochę wiórków, a jeśli za gęsta, dolać trochę wody (najlepiej mineralnej). Po zmiksowaniu wszystkich składników, przełożyć masę na brytfankę o małej średnicy i piec ok.45 minut, aż będzie pomarańczowe.

Po wyjęciu polać polewą czekoladową: 3łyżki wody, 3 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, 5 dag margaryny roślinnej zagotować mieszając. Polewę można posypać płatkami migdałowymi lub wiórkami.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: