Wegańskie (surowe) lody bananowo-migdałowe

Składniki (porcja dla 1 osoby):

  • 2 małe banany lub 1 duży

  • 100g zmielonych migdałów

  • 2 łyżki surowego syropu z agawy (jeśli komuś nie zależy, żeby lody były surowe można użyć np. słodu ryżowego)

Sposób przyrządzenia:

Banany miksujemy na gładką masę, dodajemy zmielone migdały oraz syrop z agawy. Wszystko dokładnie mieszamy w miseczce i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin (moje lody siedziały w lodówce całą noc, ale lodówka jest nastawiona na minimum). Po wyjęciu z zamrażarki formujemy łyżką gałki i nakładamy do salaterki lub kielicha, dekorujemy owocami. Doskonała atrakcja na święta lub Sylwestra.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: