Sałatka w łupinkach awokado

Zamiast miseczek, możemy użyć łupinek przekrojonych na pół i wydrążonych awokado. Wyglądają oryginalnie i są bardzo ekologiczne:)

Składniki:

  • 1 awokado

  • mała cukinia

  • pół papryki

  • 1 pomidor

  • sól

Połówkę awokado i kawałek cukinii miksujemy na sos. Pozostałe warzywa kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy razem z sosem, dodajemy odrobinę soli morskiej, ewentualnie pieprzu czy ziół . Uzyskaną masą wypełniamy skorupki z awokado. Podajemy z przybraniem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: