Kotlety z zielonej soczewicy

Składniki:

  • Zielona soczewica (może być też inny rodzaj – czerwona, brązowa – one szybciej się gotują), pół opakowania.

  • 6 pieczarek

  • 2 cebule

  • Mąka

  • Natka pietruszki

  • Przyprawy – sól, pieprz, ostra papryka

  • Olej do smażenia – oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  • Ugotować soczewicę.

  • Pokroić drobno pieczarki, cebulę i natkę pietruszki.

  • Można wszystko wymieszać w blenderze lub ugnieść drewnianą łyżką, ręcznie lub jak kto woli.

  • Dodać 3 łyżki mąki i przyprawy.

  • Wszystko razem wymieszać.

  • Lepimy kotleciki. Jeżeli mamy problemy z ich sklejeniem, to możemy dodać jeszcze trochę mąki lub obtoczyć je kolejno w mące tak, żeby się nie rozleciały podczas smażenia.

  • Smażymy z obu stron.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: