Kapusta ze świeżymi grzybami

Składniki

  • 1 główka świeżej kapusty, średniej wielkości

  • 70 – 100 dkg świeżych pieczarek lub innych grzybów

  • 1 cebula

  • sól, pieprz, listek laurowy

  • oliwa

  • mała ilość wody

Sposób wykonania:

Grzyby oczyścić, ewentualnie obrać ze skórki i umyć. Następnie pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Najpierw podsmażyć grzyby na oliwie, gdy większość wody wyparuje z grzybów, dodać przygotowaną uprzednio cebulę. Pokrojoną drobno kapustę wrzucić do garnka z małą ilością wody. Gotować 15 minut, po czym dodać pieczarki, które powinny być lekko brązowe. Dodać wszystkie przyprawy i ew. gdyby smak był zbyt łagodny można dosypać łyżkę przyprawy do bigosu. Gotować, aż kapusta będzie całkiem miękka i nabierze przyjemnego grzybowego smaku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: