Paj Jabłkowy Sypany

Składniki

  • 8 do 10 średniej wielkości słodkich i soczystych jabłek

  • 125 g masła wegańskiego

  • 1,5 szklanki płatków owsianych

  • 4 łyżki cukru

  • 2 łyżki cynamonu

  • domowy dżem śliwkowy

  • masło wegańskie do wysmarowania formy

Sposób wykonania

Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Wyłożyć je na dno wysmarowanej tłuszczem formy. Posypać cukrem i cynamonem. Masło wegańskie pokroić w plastry i pokryć nimi owoce. Na koniec posypać całość płatkami owsianymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C, piec ca 25 minut.

Podawać z niezbyt słodkim dżemem śliwkowym.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: