Pierogi „ruskie” z tofu zamiast sera

  • Ciasto jak na pierogi (mąka, ciepła woda i szczypta soli)

  • Farsz: 2 tofu, kilka ziemniaków, cebula, granulat sojowy.

Ziemniaki gotujemy i zgniatamy na jednolitą masę, dodajemy zgniecione tofu i usmażoną cebulkę z odrobiną granulatu. Wszystko wygniatamy razem, mieszając, aby składniki dokładnie się połączyły. Dodajemy sól, pieprz do smaku lub jarzynkę. Wykrawamy z rozwałkowanego cienko placka kółka, nakładamy farsz i sklejamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku, a następnie możemy przysmażyć na oliwie.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: