Wegańskie Trufle wg przepisu Christiny Applegate

  • 3 szklanki cukru pudru

  • ok. 20 dkg wegańskiego białego serka kremowego

  • 1 ½ łyżeczki wanilii

  • niesłodzone kakao

  • 35 dkg gorzkiej czekolady ****

  1. Serek ubij w mikserze. Następnie dodawaj po ½ szklanki cukru pudru, miksując, aż masa będzie gładka.

  2. Dodaj roztopioną czekoladę i wanilię i dalej miksuj.

  3. Włóż do lodówki na godzinę, lub aż masa stwardnieje.

  4. Uformuj kulki i obtocz je w kakao. Wstaw ponownie do lodówki.

****Czekoladę należy roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.

Kąpiel wodna: do naczynia włóż pokruszoną czekoladę, dodaj 3 łyżki wody i umieść nad garnkiem z gorącą, ale nie gotującą się wodą. Czekolada powinna roztapiać się powoli. Roztopioną czekoladę odstaw na 15 minut, aby przestygła. Aby trufle się udały, czekolada musi być miękka, ale prawie zimna.

http://leberpr.com/blog/?p=947

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: