Kluski „leniwe” z dynią

  • Kluski robi się ze startej dyni, ugotowanych ziemniaków i mąki

Gotujemy kilka ziemniaków i zgniatamy je na masę. Dodajemy startą surową, obraną ze skóry i pestek dynię (kawałek) i dosypujemy mąki dotąd, aby te składniki połączyły się w taką kluskę jak do kopytek. Następnie robimy wałeczki i kroimy na płaskie kopytka. Gotujemy w osolonym wrzątku.

Wyjmujemy z garnka, kiedy wypłyną na powierzchnię. Możemy je posypać cynamonem i cukrem albo polać oliwą smażoną z bułką tartą (to zamiennik za leniwe z serem).

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: