Fasolka po bretońsku inaczej

  • 1 ½ szklanki ugotowanej białej fasolki

  • ¾ puszki krojonych pomidorów

  • 2-3 łyżeczki kaparów

  • 1 mały por

  • 1 jabłko starte na grubych łezkach

  • przyprawy: 1 łyżeczkę suszonego cząbru i bazylii, sól i pieprz do smaku

  • olej winogronowy 3-4 łyżki

Sposób przyrządzenia:

Do woka wlać olej, dodać pokrojoną porę i dusić do miękkości, podlewając wodą. Następnie dołożyć pomidory wraz ziołami, fasolkę, kapary i gotować jeszcze przez chwilę. W tym czasie zetrzeć jabłko, dodać do gotującej się fasolki i dalej gotować, aż jabłko zmięknie. Na końcu przyprawić solą i pieprzem do smaku i w razie konieczności dodać więcej bazylii i cząbru.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: