Surowa czekolada II

Słodka surowa czekolada z migdałami:

  • 50 g masła kakaowego

  • 50 g surowej masy kakaowej

  • pół szklanki rodzynek

  • ¼ szklanki posiekanych migdałów

  • ¼ szklanki karobu surowego

  • 2-3 łyżki surowego syropu z agawy

  • można dodać ze 2 łyżki lucumy (nadaje czekoladzie ciekawy smak i dodaje słodyczy)

Sposób przyrządzenia:

Masło kakaowe i masę kakaową roztopić w temp. 40 st. C. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, przełożyć na talerz i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu można podważyć nożem – cała czekolada się oddzieli od talerza. Następnie można ją połamać lub pokroić.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: