Dyniowy gulasz z pomidorami i marynowaną papryką

  • 1/4 dużej dyni

  • 1/2 pokrojonej pory

  • 3-4 łyżeczki kaparów (w słoiczku w zalewie)

  • 1/2 puszki pomidorów

  • 3-4 łyżki pokrojonej marynowanej papryki

  • oliwa, woda, przyprawy: pieprz, sól ,sos sojowy ,parę listków mięty

  • opcjonalnie można dodać kawałki suszonej papryki chili, granulowany czosnek, przyprawę jarzynkę wegańską

Sposób przyrządzenia:

Dynię i porę pokroić w szerokie paski i zeszklić na patelni w oleju, podlewając wodą i dodając jarzynkę i paprykę. Kiedy zmięknie i będzie szklista i w miarę miękka, dodać kapary ,pomidory i paprykę .Wszystko razem  dusić przez kilka minut, przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym  (można dodać granulowany czosnek i posypać pokrojonymi listkami mięty).

Podawać z makaronem Malmy z pszenicy duru (jest najlepszy)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: