Pomidory faszerowane serkiem ze słonecznika


Składniki:

  • kilka pomidorów średniej wielkości

  • 1 szklanka łuskanego słonecznika

  • jedna kolba kukurydzy

  • 1 płaska łyżeczka miso

  • szczypta soli

  • łyżeczka soku z cytryny

Sposób przyrządzenia:

Namoczyć ziarna słonecznika na ok. 6-10 godzin. Zmiksować dodając miso, sól i sok z cytryny. Ściąć górną część pomidorów, wydrążyć delikatnie, nacinając nożem twardsze części, a następnie wyjmując miąższ łyżką. Z kolby kukurydzy ściąć nasionka nożem. Pomidory napełnić serkiem, na wierzchu posypać kukurydzą, a następnie przeciąć na pół. Podawać z surówką i sosami (np. z orzechów lub zmiksowanych pomidorów z odrobiną ziół włoskich).

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: