Pomidory faszerowane serkiem ze słonecznika


Składniki:

  • kilka pomidorów średniej wielkości

  • 1 szklanka łuskanego słonecznika

  • jedna kolba kukurydzy

  • 1 płaska łyżeczka miso

  • szczypta soli

  • łyżeczka soku z cytryny

Sposób przyrządzenia:

Namoczyć ziarna słonecznika na ok. 6-10 godzin. Zmiksować dodając miso, sól i sok z cytryny. Ściąć górną część pomidorów, wydrążyć delikatnie, nacinając nożem twardsze części, a następnie wyjmując miąższ łyżką. Z kolby kukurydzy ściąć nasionka nożem. Pomidory napełnić serkiem, na wierzchu posypać kukurydzą, a następnie przeciąć na pół. Podawać z surówką i sosami (np. z orzechów lub zmiksowanych pomidorów z odrobiną ziół włoskich).

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: