Batoniki bakaliowe

Przygotowujemy dowolne bakalie, mogą być np. świeże daktyle, morele, jagody goji, orzechy laskowe, trochę surowego kakao i trochę mąki karobowej. Owoce namaczamy. Orzechy kroimy i wszystko łączymy w jednolitą masę, a następnie rozsmarowujemy na talerzu posypanym karobem (żeby masa łatwo się potem odkleiła) i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Można przybrać orzechami. Kroimy na jednakowe kawałki.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: