Zupa ze słodkich ziemniaków z fasolą i cukinią

2-3 słodkie ziemniaki /mogą być zwykłe/
1 pomarańczowa papryka
1 pałka selera naciowego
1cukinia
2 pomidory lub połowa z krajanki pomidorów z puszki
3/4 puszki czerwonej fasoli
2łyżki oliwy
1łyżeczka strtej gałki mauszkatałowej
1cm startego imbiru
5 ziaren ziela angielskiego
4 listki laurowe
sól ,pieprz do smaku
około 1 szklanki wody

W garnku lub woku rozgrzać oliwę i dodać kolejno imbir , ziele angielskie i liść laurowy, smażyć przez chwilę, a następnie dodać pokrojone słodkie ziemniaki, paprykę , seler naciowy i podlewając wodą dusić przez parę minut, aż wszystko zmięknie. W międzyczasie zetrzeć gałkę, pokroić cukinię, dwa pomidory i razem z fasolką dodać do duszonych warzyw i gotować wszystko jeszcze około 5 min. Na końcu przyprawić solą i pieprzem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: