Kotlety z kalafiora:

produkty:

kalafior, przyprawy, mąka do sklejenia.

Sposób wykonania: kalafior zatrzeć na tarce, na drobnych oczkach, dodać sól, pieprz, jarzynkę wege i kilka łyżek mąki, żeby się masa sklejała. Formować kotlety i smażyć na oleju. Dobre są nawet odgrzewane na drugi dzień. Do tego na obiad zrobiłam kapustę z cieciorką (może być z grochem).

Kapusta:

Produkty: kapusta kiszona, oliwa, przyprawy, groch lub cieciorka. Przygotowanie: groch lub cieciorkę ugotować do miękkości z solą, ale tak, żeby się nie rozleciał. W drugim garnku na oliwce przysmażyć kapustę kiszoną (jeśli bardzo kwaśna, najpierw przepłukać ją wodą. Smażyć mieszając, a następnie dodać wody i gotować ok. 20-30 minut. Dodać cieciorkę lub groch i przyprawy: tymianek, pietruszkę suszoną, liść laurowy, pieprz, sos sojowy, ziele angielskie i wszystko razem pogotować jeszcze, żeby się składniki połączyły.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: