Ciastko sezamowe z kremem kakaowym

Składniki:

  • Biały sezam

  • Syrop z agawy lub inny słód

  • Brzoskwinia

  • Awokado

  • 2 banany

  • Cynamon

  • Kakao

Sposób przygotowania:

W młynku do kawy zmielić około pół szklanki sezamu. Wyjąć masę na talerzyk i dodać odrobinę dowolnego słodu. Wymieszać i ulepić placuszek.

Rozgnieść pół brzoskwini i położyć na tym sezamowym placuszku.

Masa kakaowa – włożyć do blendera obrane awokado, 2 banany i 2 łyżki syropu, słodu. Zmiksować razem. Dodać 2 łyżeczki cynamonu i 2 łyżki kakao. Ponownie zmiksować.

Na rozgniecioną brzoskwinię na sezamowym placuszku nałożyć nasz krem kakaowy. Wierzch ciastka udekorować pokrojonymi owocami. Można włożyć do lodówki i zjeść następnego dnia lub zjeść od razu. Z lodówki ciasto jest zazwyczaj smaczniejsze.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: