Rozgrzewająca zupa na jesienne chłody

Składniki:

  • 1 mały seler

  • 2 korzenie pietruszki

  • 4 ziemniaki

  • 6 -8 marchwi

  • 3 papryki w różnych kolorach

  • 1 cebula

  • 0,5 pora

  • 0,5 średniej wielkości główki kapusty

  • 1 kartonik prasowanych pomidorów

  • 1 puszka pomidorów w całości

  • ziele angielskie

  • sól, czarny pieprz

  • ostra papryka mielona lub cayenne

  • 3 listki laurowe

  • 2 kostki bulionowe z ekologicznych warzyw

  • zielenina do przybrania

Sposób Wykonania

Wszystkie warzywa pokroić na drobne części np. talarki lub kostkę, kapustę posiekać . Wszystkie warzywa oprócz ziemniaków zalać wodą, dodać przyprawy i gotować, aż będą prawie miękkie, wtedy dołożyć ziemniaki i gotować jeszcze ca 15-25 minut.

Ta zupa jest głównym daniem obiadowym, dlatego też powinna być bardzo gęsta, a poza tym bardzo ostra w smaku.

Podana ilość składników jest przeznaczona na wiele porcji, dlatego zmniejsz je w zależności od tego, ile osób zasiądzie do jedzenia.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: