Surowy marcepan

Potrzebujemy:

Wcześniej namoczone i obrane migdały (ok 100g),

surowy syrop z agawy (kilka łyżek),

surowe kakao w proszku (4-5 łyżek),

masło kakaowe (ok 30g).

Migdały mielimy w młynku do kawy. Dodajemy odrobinę syropu z agawy, mieszamy i formujemy marcepana. Polewę czekoladową przygotowujemy roztapiając masło kakaowe w temperaturze ok. 40 stopni C, a następnie dodając kakao surowe w proszku i odrobinę syropu z agawy tak, aby miało konsystencję umożliwiającą polanie marcepana. Wstawiamy na pół godziny do lodówki aż polewa stwardnieje. Absolutne szaleństwo zmysłu smaku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: