Kremowa zupa marchewkowo-imbirowa


Przepis ze strony http://www.meatoutmondays.org/current.htm

Składniki:

  • 2-3 duże marchewki

  • 1 drobno pokrojona cebula

  • 1 łyżeczka świeżego imbiru, startego

  • 1 ½ łyżeczki curry

  • 1 ¾ szklanki wywaru z warzyw

  • 1 puszka mleka kokosowego

  • sól

  • podsmażone ziarna słonecznika (łuskane)

Gotować marchewkę, cebulę, imbir i curry w wywarze z warzyw przez 20-25 minut, aż marchew będzie miękka.

Odstawić do schłodzenia. Kiedy ostygnie, dodać sól, zmiksować w blenderze na gładką masę. Ponownie zagotować, dodając powoli mleko kokosowe i dokładnie wymieszać.  Przed podaniem, posypać prażonym słonecznikiem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: