Kotlety nieco inaczej

Składniki:

  • namoczona paczka kotletów sojowych (najlepiej czeskich)

  • 2-3 łyżki mąki z cieciorki (inaczej groch włoski)

  • 2-3 łyżki mąki pszennej zwykłej

  • sos sojowy

  • pieprz ,sól do smaku

  • olej do smażenia

  • woda

  • bułka tarta

W dość dużej misce rozrobić mąkę z cieciorki, mąkę pszenną i doprawić solą i pieprzem do smaku. Dolać tyle wody, aby powstało ciasto trochę gęściejsze jak na naleśniki. Kotlety sojowe skropić sosem sojowym i zanurzyć po obu stronach w cieście, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać np. z kapustą kiszoną

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: