Jesienny makaron ze słodką kapustką

Składniki:

  • Ugotowany makaron

  • kapusta zielona

  • cebula

  • koncentrat pomidorowy

  • przyprawy: tymianek, lubczyk, majeranek, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.

Sposób wykonania:

Kapustę poszatkować, lekko nasolić i pozostawić na parę minut. W tym czasie usmażyć cebulkę na złoty kolor, odlać wodę z kapusty i dodać do cebulki. Smażyć razem, mieszając (żeby się nie przypaliła, można dolać trochę gotowanej wody) do tego czasu, żeby była miękka i szklista. Na koniec dodać makaron i mieszając, jeszcze chwilę smażyć. Dosypać przypraw: tymianek, lubczyk, majeranek, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Dodać koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze mieszać, aby wszystko się połączyło.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: