Słodkie kulki kakaowe

Składniki:

ok. 1/4 kostki margaryny wege

ok. 3/4 szklanki cukru lub innej słodyczy typu melasa

kilka łyżek kakao lub karobu

paczka płatków owsianych

kilka łyżek wody

3/4 szklanki mleka sojowego w proszku

Sposób wykonania: Margarynę rozpuścić z cukrem i wodą w garnuszku, podgrzewając na gazie, następnie dodać kakao lub karob i cały czas mieszać, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodawać stopniowo płatki i mleko w proszku, i mieszać na małym ogniu, aż do połączenia i stworzenia gęstej masy. Pozostawić do wystygnięcia, a następnie lepić kulki i układać na talerzu. Można dodać do środka bakalie.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: