Pasztet z grochu

Składniki: 1 i 1/2 szklanki suchego grochu

paczuszka pestek (opcjonalnie)

2 duże cebule

1/2 szklanki płatków owsianych

bułka grahamka

mielona kolendra

pieprz

jarzynka wege

sos sojowy

czosnek zgnieciony

gałka muszkatołowa

majeranek lub tymianek

sól, pieprz

Sposób wykonania: namoczone przez kilka godzin pestki i groch zmielić w blenderze, dodać namoczoną i wyciśniętą bułkę, płatki i przyprawy, dobrze wymieszać i upiec w brytfance jak pasztet.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: