Kotleciki z kaszy orkiszowej i tofu

Składniki:

5 łyżek ugotowanej kaszy orkiszowej (lub innej)

1/2 paczki 300 g tofu

2-3 łyżki duszonych pieczarek

2 łyżki prażonego sezamu

2 łyżki mąki pszennej

3/4 łyżeczki kolendry

sól , pieprz, sos sojowy do smaku

olej do smażenia

Kaszę, tofu, pieczarki i sezam dobrze wymieszać w misce na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę i przyprawy, ponownie wymieszać. Formować kotleciki dowolnej wielkości. Smażyć na gorącym tłuszczu, aż będą złotobrązowe. Podawać w sosie pomidorowym lub grzybowym.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: