Potrawka z żółtej cukinii

Składniki:

  • żółta cukinia średniej wielkości

  • kukurydza w kolbie

  • tofu wędzone

  • 2-3 pomidory

  • łyżka oleju

  • łyżka mąki razowej

  • pół szklanki wody

  • sól, pieprz do smaku

  • ryż brązowy lub makaron jako dodatek

Surówka:

  • awokado

  • obrane namoczone migdały

  • świeże ogórki

Sposób przyrządzenia:

Kroimy cukinię w kostkę i dusimy pod przykryciem na łyżce oleju z dodatkiem kilku łyżek wody. Z kolby kukurydzy ścinamy nożem nasiona i wrzucamy do garnka. Dodajemy pokrojone pomidory. Całość gotujemy przez ok. 10-15 min. Dodajemy tofu pokrojone w kostkę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem. Zagotowujemy całość. Potrawkę z żółtej cukinii podajemy z surówkami oraz ryżem, kaszą lub makaronem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: