Surowa zupa ze szpinakiem ‘baby’ i kalafiorem

Składniki:

ćwiartka średniej wielkości kalafiora

pół ogórka

szpinak ‘baby’ – garść

szczypiorek lub młoda cebulka

sok z cytryny

2-3 łyżki oliwy z oliwek, tłoczonej na zimno

koperek lub natka pietruszki

sól, pieprz

mały ząbek czosnku

pół pomidora

Sposób przygotowania

Kalafior polany oliwą zmielić w blenderze, gdy jest całkiem zmielony, dodać szpinak, włączyć blender na parę sekund i kolejno dodać czosnek, ogórek, sok z cytryny, pieprz i sól i jeszcze chwilkę miksować wszystko w blenderze.

Wlać zupę na talerz, posypać szczypiorkiem, koperkiem i na koniec dodać posiekanego pomidora.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: