Składniki:
-
2 kostki puszystego surowego tofu
-
ok. 1 ½ szklanki mąki
-
szczypta soli
-
odrobinę śmietanki sojowej
Sposób wykonania:
Tofu i mąkę łączymy, aby powstała kluska jak na kopytka, jeśli zbyt twarda, dodajemy śmietanki, a na koniec odrobinę soli do smaku. Po połączeniu i ugnieceniu na jednolitą masę, odrywać kawałki, toczyć cienki wałek i kroić ukośnie jak kopytka. Gotować we wrzątku, w osolonej wodzie. Jak wypłyną na powierzchnię wody, odcedzić, posypać cukrem i cynamonem. Można najpierw podsmażyć na oliwce.
Reklamy
Posted by Majakaaaa on 30 kwietnia 2011 at 15:17
od kiedy na weganskim blogu jest cos o jajkach????
to juz nie jest weganski posilek!
Posted by maja on 30 kwietnia 2011 at 18:21
Przecież to jest przepis na wegańskie kluski leniwe, czyli bez jajek, a ser został zastąpiony tofu. Czy w tym przepisie widzisz w składzie coś niewegańskiego? Dlaczego twierdzisz, że to nie jest wegański posiłek?
Posted by weganski on 30 kwietnia 2011 at 17:44
Jakie jajka?