Zapiekanka ryżowa z dynią

Składniki:

  • ugotowany ryż brązowy (1-2 szkl.)

  • parówki lub kiełbaski wegańskie (2-4 szt.)

  • ser wegański (ok 100g) (super melting)

  • dynia hokkaido

  • sos sojowy, zioła

  • oliwki

  • olej

Sposób przyrządzenia:

Dynię umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestki. Pokroić w kostkę. Parówki wegańskie pokroić w plasterki, ser pokruszyć lub pokroić na drobne cząstki. W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwy dyni, parówek wegańskich i ryżu, posypać ziołami. Na wierzchu udekorować oliwkami, polać sosem sojowym i posypać serem wegańskim. Podlać niewielką ilością wody (ok. 3/4 szklanki). Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30-35 min. Można podawać z surówkami lub sosem pomidorowym.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: