Jesienny bigos na podgrzybkach

Składniki:
1 kg kapusty kiszonej mało kwaśnej
1/2 kg podgrzybków(lub innych jadalnych grzybów o mocnym smaku)
cebula
oliwa do smażenia
przyprawy

Sposób wykonania:
smażymy pokrojoną cebulkę na oliwie, aby uzyskała szklisty kolor, dodajemy umyte i pokrojone podgrzybki i smażymy, aż zmiękną i puszczą sok. Osobno gotujemy kapustę (jeśli jest za kwaśna, najpierw ją płuczemy lub możemy odlać pierwszą wodę). Gotujemy w małej ilości wody, ale tak, żeby się nie przypaliła. Kilka minut po zagotowaniu dodajemy grzybki usmażone z cebulką. Gotujemy wszystko razem ok. 1/2 godziny, mieszamy i dolewamy tylko tyle wody, żeby się nie przypaliło. Na koniec możemy dodać nasze ulubione przyprawy: lubczyk, tymianek, pieprz…

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: