Wege salceson

Składniki:

kostka lub krajanka sojowa,

grzyby mung,

warzywa (np. groszek zielony, fasolka szparagowa, papryka)

bulion wegański, przyprawy

agar

cytryna

Sposób przyrządzenia:

Kostkę lub krajankę sojową moczymy w bulionie gorącym i krótko gotujemy. Grzyby mung lub inne gotujemy ok. 10 min. i kroimy. Groszek zielony, fasolkę szparagową ew. marchew, cukinię, paprykę gotujemy i kroimy w dużą kostkę. Przygotowujemy pikantny bulion, kiedy się gotuje powoli wsypujemy 3 płaskie łyżeczki agaru na 1l bulionu. Zagotowujemy 3 sekundy, dodajemy trochę cytryny. Wszystkie stałe składniki zalewamy w misce bulionem. Po ok. 1,5 godz. gotowe.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: