Placki selerowe

Składniki:

0,5 szklanki płatków owsianych

1 mały seler

2 łyżki siemienia lnianego

sól, wrząca woda

olej do smażenia

1 duża marchew

dość dużo posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

Płatki owsiane zalać wrzącą wodą, odstawić na 10 minut. Następnie dodać starty seler i startą marchew, sól i siemię lniane. Jeśli ciasto jest za gęste dodać wodę.

Smażyć jak placki ziemniaczane.

Propozycja dodatku: ćwikła zrobiona ze świeżo startego chrzanu oraz tartych, ugotowanych buraków doprawionych sokiem z cytryny.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: