Kakaowy deser witariański

Składniki:

awokado
2 banany
syrop z agawy
kakao
cynamon
migdały
borówki

Sposób przygotowania:

Obrać awokado, wyjąć pestkę i włożyć do blendera. Obrać 2 banany i również włożyć do blendera. Zamieszać owoce łyżką i włączyć blender. Gdy masa będzie jednolita, wsypać łyżeczkę cynamonu i około 2 łyżek kakao. Zamieszać to łyżką i włączyć blender. Na koniec dodać syrop z agawy lub inny słód, do smaku. Zawartość przelewamy do miseczki. Ozdabiamy obranymi i wcześniej zamoczonymi na noc migdałami oraz borówkami.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: