Zupa szpinak owa – surowa

Składniki:

  • Garść szpinaku

  • Sos sojowy lub miso (sfermentowana soja)

  • Woda przefiltrowana lub mineralna

  • Koperek

  • Awokado

  • Świeży zielony groszek

  • Oliwki

  • Pestki dyni

  • Pieprz

  • Limonka lub cytryna

  • Oliwka z oliwek

  • Czosnek (do wyboru)

Sposób przygotowania:

Szpinak, sok z połowy limonki, łyżkę miso lub łyżeczkę sosu sojowego mieszamy w blenderze z wodą (około pół szklanki). Celem jest uzyskanie konsystencji nieco zagęszczonej zupy. Do smaku dodajemy odrobinę pieprzu. Jeśli nie mamy sosu sojowego lub miso, możemy wycisnąć ząbek czosnku. Dodajemy także pół łyżeczki oliwy z oliwek.

Wlewamy zawartość do miseczki. Kroimy awokado i koperek, po czym dodajemy do zupy.

Dodajemy również pokrojone oliwki i wcześniej zamoczone na noc pestki dyni.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: