Dlaczego nie powinniśmy jeść nabiału

Nabiał powoduje zakwaszenie organizmu. Nasz organizm ciągle dąży do utrzymania biochemicznej równowagi kwasowo-zasadowej, z zasadowym odczynem krwi na poziomie 7.365 pH. Spożywanie produktów zakwaszających może spowodować zbytnie wykorzystanie mechanizmów balansujących kwasy. Wapń, który jest magazynowany w kościach, zostaje stopniowo wykorzystywany do balansowania nadmiernego zakwaszenia ciała i po pewnym czasie to może doprowadzić do osłabienia układu kostnego.

http://www.care2.com/greenliving/11-reasons-to-stop-eating-dairy.html

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: