Ogórkowy hummus

Składniki:

Duży ogórek (pokrojony w kostkę)

2 ząbki czosnku

1 ½ szklanki cieciorki (z puszki lub gotowanej)

sok z ½ cytryny

1 łyżeczka soli (najchętniej himalajskiej)

opcjonalnie: łyżeczka oleju lnianego lub łyżeczka zmielonego siemienia lnianego

ew. kilka łyżek wody, jeśli masa jest zbyt gęsta.

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: