Kotleciki sojowo słonecznikowe z paprykową niespodzianką…

1 opakowanie ziaren słonecznika (200g)

1 kostka tofu

1 łyżka tahini

1 zielona papryka

bułka tarta

oliwa do smażenia

sól, pieprz, koperek

Słonecznik wrzucamy do wrzącej wody i chwileczkę gotujemy.

Odcedzamy dodajemy tofu, przyprawy i Tahiti i wszystko razem miksujemy, powstanie dość gęsta masa

Paprykę kroimy w paseczki i każdy paseczek opakowujemy masą tworząc nieduży kotlecik.

Każdy obtaczamy w bułce tartej

Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy nasze kotleciki i smażymy na piękny złoto pomarańczowy kolor z obu stron. Doskonałe z pomidorami i sosem z łubinu

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: