Kotlety z okary

Okara to masa powstała przy wyrobie tofu lub mleka sojowego. Warunkiem dobrego mleka, a tym samym okary jest użycie wrzącej wody przy miksowaniu soi. W ten sposób mleko sojowe i okara są pozbawione specyficznego surowego smaku.

Składniki:

6 łyżki okary

2 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki zmielonych suszonych grzybów

1-2 łyżki soku z cytryny

1 kromka namoczonego chleba graham

przyprawy: sos sojowy, pieprz, sól, szczypta fruktozy do smaku,

oliwa z oliwek do smażenia

Okarę włożyć do miski, dodać wszystkie składniki i przyprawić do smaku. Uformować kotlety i dosyć długo smażyć na gorącym tłuszczu, na niezbyt dużym ogniu, aby się nie przypaliły.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: