Kotlety na danie dietetyczne

Składniki:

suszona włoszczyzna (jarzynka w kawałkach: marchewka, por, pietruszka, seler suszone)

płatki owsiane

przyprawy

Sposób wykonania:

Zalać wrzątkiem suszoną jarzynkę w kawałkach (nie wegeta) i zostawić na 15 minut, żeby napęczniała. Dodać do ciepłej jeszcze kilka łyżek płatków owsianych i zostawić do napecznienia znów na ok. 15 minut. Dodać dowolne przyprawy, jak: sól, pieprz, sos sojowy… i zmiksować na jednolitą masę, ale nie na papkę. Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Najlepsze są na drugi dzień, a także do bułki na zimno.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: