Gołąbki z pieczarkami w papierze ryżowym

Składniki:

10 dkg ryżu

30 dkg pieczarek

mała puszka pędów bambusa lub kiełki

oliwa

cebula lub por

papier ryżowy

Sposób przyrządzenia:

Ryż ugotować na sypko /najlepiej ten w woreczku/. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić i razem z cebulą dusić aż zmiękną i wyparuje sok, wtedy dodać kiełki i razem podsmażyć, aby były chrupiące. Wszystko wymieszać z ryżem i doprawić do smaku pieprzem i solą. Nakładać na papier ryżowy (przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu) i smażyć na złoty kolor w dużej ilości bardzo gorącego oleju.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: