Ciasto wegańskie

Składniki:

½ kg mąki

250g margaryny (wege)

10 łyżek cukru

5 łyżek napoju sojowego i 5 łyżek wody(może być sama woda)

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

margarynę utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i napój sojowy – na zmianę. Przełożyć na brytfankę i na wierzchu ułożyć ciasno pokrojone owoce: jabłka, brzoskwinie, nektarynki, czy truskawki, jabłka.

Piec ok.40 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: