Zupka ze świeżych ogórków zielonych

1 kg ogórków świeżych obrać i pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na oliwce. W międzyczasie zagotować wywar warzywny lub wywar na bulinie warzywnym. Połączyć razem: ogórki z bulionem, dodać pokrojony koperek zielony i chwilę razem pogotować. Dodać na koniec sok z jednej cytryny i śmietankę sojową lub mleko sojowe do smaku. Można dorzucić gotowanych ziemniaczków.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: