Obiadek sezonowy z sosem z kurek (grzybków)

Kasza jęczmienna drobna, ugotowana na sypko (2x tyle wody co kaszy, posolić i gotować, aż kasza wchłonie wodę)

Surówka z kiszonej kapusty z tartym jabłkiem, oliwką i sokiem z cytryny

Sos z kurek – pokroić młodą cebulkę i kurki, usmażyć najpierw cebulkę, potem kurki, posolić, popieprzyć, dodać trochę wody, żeby się podusiło. Na koniec zagęścić mąką rozmieszaną – 2 łyżki w mleku sojowym lub śmietance i jeszcze chwilę zagotować.

Kotleciki sojowe.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: